JanKoWeb: Android - Android: nákup aplikace na Android marketu (play.google.com) u Mobil.cz

Android: nákup aplikace na Android marketu (play.google.com) u Mobil.cz

Pro nákup placené aplikace na play.google.com můžete buď využít vložení kreditní karty nebo platby mobilem. Tento návod je pro platbu mobilem (kreditem mobilu), u Mobil.cz (u ostatních operátorů se bude jen mírně lišit aktivace plateb mobilem v Nastavení vašeho účtu).

V prvé řadě si rozmyslete, zda opravdu má smysl danou aplikaci kupovat. Existuje často alternativa zdarma, stačí jen hledat. Pokud jste se rozhodli pro zakoupení:

1. krok - aktivace placení mobilem (m-platba)

Přihlaste se na https://samoobsluha.mobil.cz / menu Platby - m-platba. Zde si nastavte požadovaný limit (kolik vaše aplikace stojí) a službu aktivujte.

Aktivace m-platby
Aktivace m-platby

2. krok - v mobilu

V mobilu otevřete aplikaci "Obchod play", najděte požadovanou aplikaci, kterou chcete koupit a stiskněte Koupit. Pak už se jen musíte proklikat potvrzeními, zadat znovu heslo k Vašemu účtu Google (kvůli vyšší bezpečnosti) a potvrdit platbu. Ukázka při zakoupení výborného přehrávače Music Folder Player:

3. krok - kontrola

Zkontrolujte, zda aplikace funguje a v https://samoobsluha.mobil.cz opět deaktivujte platby mobilem (z důvodu bezpečnosti).

Poznámka - jednou zaplacená aplikace je svázána s Vaším Google účtem, nikoli s daným telefonem. Pokud byste tedy o mobil třeba přišli, nebo si koupili druhý, na nový ji již budete mít také zakoupenu.
Rubrika Android | Tagy Android, Zakoupení | Čt 07.09.2017 | 746x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Bezpečí je většinou pověra. Ve skutečnosti neexistuje. Život je buď odvážné dobrodružství, nebo vůbec nic."

H. Kellerová