JanKoWeb: Ze života - Iniciativa za férové ceny mobilního volání a dat v ČR

Iniciativa za férové ceny mobilního volání a dat v ČR

Neomezené mobilní volání za 300,- měsíčně jde, jen ne pro obyčejného člověka; v sousedních státech je volání například od T-Mobile téměř o polovinu levnější - srovnejte http://mobil.idnes.cz/mobilni-revoluce-cislo-2-0wi-/mobilni-operatori.aspx?c=A160926_143057_mobilni-operatori_jm). Nenechme si už štípat dříví na hlavě!

Zajímavá je iniciativa za férové ceny volání (Nechceme předražené mobilní volání) na Facebooku - https://www.facebook.com/Nechceme.predrazene.mobilni.volani/. Možná si řeknete, že je to k ničemu, ale přesně to tyhle společnosti chtějí. Podle mého názoru to ale má cenu - čím více se o tom bude mluvit, tím větší tlak na mobilní společnosti bude. Pokud tedy s myšlenkami souhlasíte, diskutujte o tom s přáteli, sdílejte, pište, odcházejte za lepšími nabídkami.

O tom, že jak nemám rád společnost T-Mobile jsem tu už psal hodněkrát (Proč si myslím, že T-Mobile je náš nejhorší operátor a jak od něj odejít? (rozcestník)). Ceny neomezeného mobilního volání a dat jsou v ČR ale u všech tří mobilních operátorů stále ve srovnání s našimi sousedy velmi vysoké. Tyhle korporace totiž nemají prakticky žádnou motivaci k tomu, přestat odírat svoje řadové zákazníky.

Dlouhodobě mě osobně třeba iritují podpultové nabídky operátorů (širší kontext například http://mobil.idnes.cz/operatori-uz-zase-maji-podpultove-tarify-f19-/mobilni-operatori.aspx?c=A151220_212319_mobilni-operatori_jm). Už pár let to funguje tak, že jako zákazník platíte jak mourovatí. A když vás to přestane bavit a seberete konečně odvahu změnit operátora - ejhle. Nabídne vám třeba o polovinu nižší cenu! Tohle chování se mi hrubě nelíbí, protože využívá toho, že řada lidí nemá moc o možnostech změny operátora potuchy a hlavně se ho bojí jako něčeho neznámého (vím o čem mluvím, členy rodiny jsem přemlouval několik měsíců).

Zajímavý počin je i krok Brněnské radnice - http://www.brno-stred.cz/mobilni-operatori-nestoji-o-zakazniky-z-brna-stred-ferovy-nenabidl-ani-jeden-z-nich-radnice-se-pta-proc. Uvidíme, co se z toho ještě vyvrbí, je ale dobré, že se proti tomu konečně někdo velmi výrazně postavil.

Rubrika Ze života | Tagy T-mobile, Mobil, Mobilní volání | St 07.12.2016 | 759x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Bezpečí je většinou pověra. Ve skutečnosti neexistuje. Život je buď odvážné dobrodružství, nebo vůbec nic."

H. Kellerová